Algemeen

Havenmeester: 06 - 22 74 56 22

Let op!
Sinds voorjaar 2022 kunt u niet meer betalen bij de havenmeester maar dient u zich aan te melden via AanUit.net app. Indien u niet bekend bent met deze app dan vindt u instructies daarvoor op diverse plaatsen in de haven.

Havenkantoor:
Het Havenkantoor van de passantenhaven vindt u halverwege de haven aan de noordzijde en is zeer beperkt geopend.

Douche en toiletgebouw:
Het toiletgebouw van de haven Steenwijk vindt in de zijstraat van het Steenwijkerdiep ter hoogte van nummer 48, schuin achter het havenkantoor. Op de deuren zitten codesloten, de code daarvoor ontvangt u nadat u zich heeft aangemeld via AanUit.net.

RESERVEREN NIET MOGELIJK

Passanten tarieven:
U kunt tot 14.00 uur vrij langszij een ligplaats nemen in de lange passantenhaven. Na 14.00 uur is liggeld verschuldigd.
€ 1,50 per meter per nacht +
€ 1,10 p.p.p.n. toeristenbelasting

Campertarieven:
€ 12,00 per nacht +
€ 1,10 p.p.p.n. toeristenbelasting

Passantenhaven Steenwijkerdiep

U kunt tot 14.00 uur vrij langszij een ligplaats nemen in de lange passantenhaven, bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen. Na 14.00 uur is liggeld verschuldigd.

Houdt u er rekening mee dat er halverwege de haven een loopbrug ligt met een doorvaarthoogte van 3,5 meter. Jachten met een doorvaarthoogte van minder dan 3,5 m graag doorvaren en ligplaats nemen na de brug.

In het hoogseizoen verzoeken wij u dicht op elkaar aan te sluiten zodat zoveel mogelijk watersporters kunnen genieten van een verblijf in Steenwijk.

Faciliteiten

Stroom

Aan de kade is stroom beschikbaar. U kunt de stroompunten aanzetten met AanUit.net. Tegen betaling van € 1,00 krijgt u 1 kWh. De stroompunten zijn gezekerd tot 10 Amp.

Water

Direct vóór de ingang van de passantenhaven aan stuurboord ter hoogte van de Verenigings Jachthaven is een watertappunt aanwezig (naast het vuilwaterstation). Tegen betaling van € 0,50 krijgt u ongeveer 80 liter water. In verband met legionella-beheersing vragen wij u de slang helemaal van de haspel te halen en eerst even te spoelen.

Douche en toiletgebouw

Het toiletgebouw van de haven Steenwijk vindt in de zijstraat van het Steenwijkerdiep tussen de huizenblokken 48-50 aan de kant van het havenkantoor. Het toiletgebouw is de hele dag toegankelijk. De douche werkt op € 1,00 munten.

 Wasserette

De passantenhaven Steenwijk beschikt over een wasautomaat en een droger. Uw was is gewassen of gedroogd voor € 5,00. Het betalen gaat net als uw liggeld via de AanUit.net app.

WiFi

In de passantenhaven van Steenwijk WiFi gratis beschikbaar.  De inlogcode ontvangt u nadat u zich heeft aangemeld via AanUit.net.

Afval

Aan de kop van de haven, richting stad, en naast het havenkantoor vindt u een ondergrondse afvalcontainer.

Vuilwater

Direct vóór de ingang van de passantenhaven aan stuurboord kunt u tussen 9.00 uur en 18.00 uur vuilwater lozen.

Stortplaats chemisch toilet

Direct vóór de ingang van de passantenhaven aan stuurboord ter hoogte van het vuilwaterstation naast het toiletgebouw van de haven "Balkengat" is er een stortplaats voor het chemisch toilet.

Vaste ligplaatsen

Steenwijk heeft in het Balkengat vaste ligplaatsen. Meteen aan stuurboord in het Steenwijkerdiep ligt jachthaven Het Balkengat. Deze jachthaven wordt niet gebruikt voor passanten.  Heeft u interesse in een van onze vaste ligplaatsen dan kunt u contact opnemen met de administratie (06-53 12 83 13) of stuur een e-mail naar info@havensweerribbenwieden.nl.

plattegrond haven steenwijk

Overige informatie

Supermarkten:

Op loopafstand van de passantenhaven zijn diverse supermarkten aanwezig

Brandstof:

In Steenwijk is geen tankstation aan het water. Het dichtstbijzijnde tankstation aan het water bevindt zich in Giethoorn.

Enqueteformulier STEENWIJK