FIETSVEER JONEN

Zomerpont weer in de vaart per 30 maart 2023

Op 30 maart 2023 wordt de bediende pont bij Jonen weer in de vaart genomen.

De overtocht met de bediende pont, welke u ongeveer 17 kilometer fietsen bespaard als u aan de andere kant van de Walengracht wilt komen, kost u slechts € 1,30.

Sinds 2022 kunt u uw ticket voor de overtocht niet meer bij de pontschipper kunt kopen maar bij een Ticketautomaat.
Contant betalen is niet meer mogelijk, de automaat accepteert alleen uw bankpasje, uw SmartPhone of uw SmartWatch als betaalmiddel.

De automaat aan de westzijde van de pont, als u vanuit Blokzijl of Vollenhove komt, staat direct aan het einde van de parkeerplaats en vrijwel direct bij de pont. De automaat aan de oostzijde van de pont, als u komt vanuit Dwarsgracht, staat direct aan het fietspad voordat u de bebouwing van Jonen passeert. Dat is circa 100 meter voordat u bij de pont bent.

Wisseling zomerpont – winterpont

Eind oktober gaat pont Jonen een deel van de dag uit de vaart. De bediende zomerpont wordt dan weer uit de vaart gehaald en vervangen door een zelf te bedienen winterpont.
In de periode november tot eind maart kunt u wel de overtocht maken met het pontje maar zult u zelf de touwtjes (kabel) in handen moeten nemen. Als u van plan bent van de pont gebruik te maken is het verstandig om een setje werkhandschoenen mee te nemen.

Het pontje bij Jonen verbindt je fietstocht van Giethoorn naar Blokzijl en andersom. In enkele minuten ben je aan de overkant van de Walengracht en zet je je fietstocht door Weerribben-Wieden voort. In de zomer brengt een schipper je aan de overkant. ‘s Winters ben je aangewezen op de handbediening.

Bedieningstijden:
30 maart tot 1 mei: van 10:00 uur tot 17:30 uur.
1 mei tot 1 oktober: van 9:00 uur tot 19:00 uur
1 oktober tot 31 oktober: van 10:00 uur tot 17:30 uur

fietsveer jonen