Algemeen

Havenmeester: 06-53 62 40 10

Havenkantoor:
Jonenweg 1G, 8355 CL, Giethoorn

Toilet gebouw:
Centraal gelegen in de passantenhaven, geheel vernieuwd in 2016.

Openingstijden:
In het seizoen altijd toegankelijk, er is een betaalautomaat aanwezig voor het betalen van uw lig- of stageld.
Om gebruik te kunnen maken van onze voorzieningen dient u gebruik te maken van de JACHTHAVENBETAALKAART. Met de betaalautomaat kunt u tevens een jachthavenbetaalkaart aanschaffen of opwaarderen. Het tegoed op de jachthavenbetaalkaart is geldig in onze havens in Giethoorn en Blokzijl.

RESERVEREN NIET MOGELIJK

Passanten tarieven:
€ 1,50 per meter per nacht +
€ 1,10 p.p.p.n. toeristenbelasting

Campertarieven
€ 12,00 per nacht +
€ 1,10 p.p.p.n. toeristenbelasting

Passantenhaven/Camperplaats de Zuiderkluft in Giethoorn

Passantenhaven ‘De Zuiderkluft’ is de eerste jachthaven aan de westzijde van het kanaal komende vanaf de Beukerssluis. U kunt vrij een ligplaats nemen in de passantenhaven maar ook aan de kade in het Kanaal Beukers-Steenwijk. In het hoogseizoen vragen wij u aan te sluiten en wanneer dat nodig is een medepassant langszij te accepteren.
‘De Zuiderkluft’ beschikt tevens over een 40-tal camperplaatsen direct en sfeervol aan de haven gelegen.
Als u aankomt en een ligplaats/standplaats heeft gevonden, kunt met behulp van een betaalautomaat zelf uw havengelden voldoen, als betaalbewijs komt er uit de automaat een ticket die u duidelijk zichtbaar (vanaf de kade) dient te plaatsen.
De betaalautomaat kunt u vinden in het gangetje aan de zijkant van het havenkantoor. Dit is aangeven middels een wegwijsbord met de tekst TICKETS.
Met de betaalautomaat kunt u niet alleen uw ligplaats betalen maar ook een JACHTHAVENBETAALKAART aanschaffen of opwaarderen. Let op: De betaalautomaat accepteert voor de betaling bankpassen en creditcards (GEEN muntgeld).
Mocht de betaling met behulp van de automaat problemen opleveren dan helpt de havenmeester u graag verder.

Faciliteiten

Stroom

In de passantenhaven en bij de camperplaatsen zijn voldoende stroompunten. Tegen betaling van € 1,00 (welke wordt afgewaardeerd van uw JACHTHAVENBETAALKAART) ontvangt u 1 kWh. De stroompunten zijn gezekerd tot 10 Amp.

Water

Op een paar plaatsen in de haven en op de camperplaats is een watertappunt aanwezig. Tegen betaling van € 0,50 (welke wordt afgewaardeerd van uw jachthavenbetaalkaart) krijgt u circa 80 liter water. In verband met legionella-beheersing vragen wij u de slang helemaal van de haspel te halen en eerst even te spoelen.

Toiletgebouw

Er is een nieuw toiletgebouw aanwezig met ruim voldoende voorzieningen waaronder een mindervaliden douche/toilet. De douches werken met behulp van het saldo op uw jachthavenbetaalkaart.

Stortplaats chemisch toilet

Links naast het toiletgebouw vindt u een stortplaats voor het chemisch toilet.

Vuilwater

Passantenhaven 'De Zuiderkluft' beschikt over een vuilwaterpomp.
Nabij de helling kunt u tussen 9.00 uur en 18.00 uur vuilwater lozen.

Wasserette

Passantenhaven 'De Zuiderkluft' beschikt over een wasmachine en een droger.
Een was- of droogbeurt kost € 5,00 (welke wordt afgewaardeerd van uw jachthavenbetaalkaart).

WiFi

Op de haven/camperplaats WiFi beschikbaar. De inlogcode is verkrijgbaar bij de havenmeester.

Afval

De afvalcontainer vind u aan de voorkant van het havenkantoor bij de helling en aan de achterzijde (straatkant) van het sanitair gebouw.

Ligplaatsen aan het kanaal van Giethoorn

Als passant kunt u ook een ligplaats vinden aan het kanaal, de stroomvoorziening aan het kanaal is uiterst modern en is geregeld met AanUit.net. Met behulp van de ‘AanUit-app’ op uw telefoon of door in te loggen via uw computer of tablet kunt u uw zelf de stroompunten in- en uitschakelen (AanUit.net). Let op: Vergeet bij vertrek niet af te melden bij AanUit.net anders blijft de aansluiting actief op uw naam.
Als u aan het kanaal ligt kunt u gebruikmaken van het toiletgebouw aan de Bartus Warnersweg bij het Kulturhus en de Spar. Dit toiletgebouw is geopend van 8.00 uur tot 21.00 uur. Hier heeft u een munt van € 1,00 nodig.

plattegrond haven giethoorn

Overige informatie

Brandstof

Aan het kanaal Beukers-Steenwijk, schuin tegenover de ingang van de passantenhaven, vindt u het Avia Tankstation Prinsen. U kunt hier terecht voor diesel, benzine, butaan- en propaangas.

Enqueteformulier GIETHOORN